Wandelen rond een eeuwenoude state.

Kom heerlijk wandelen over statige lanen rond een eeuwenoude state. Met uitzicht over het weidse landschap rondom het park ontdek je hoe bijzonder deze groene parel in haar omgeving is.
Elk seizoen heeft Martenastate haar bezoekers wel wat moois te bieden. In het latere voorjaar ontpoppen de knoppen van de bomen zich tot bladeren, een frisse en kleurrijke vertoning. Weldra kondigen zich diverse, ook broedende vogels aan.
Zomers dragen de fruitbomen vrucht en is er verkoeling in het bosrijke park te vinden. In het najaar zijn de kleuren van de bomen wellicht op z’n mooist, prachtige roestbruine en donkere groentinten staan in contrast met de frisblauwe luchten op de achtergrond. In de winter maken de boomstammen iets mystieks van het park, de bijna serene vijver rond de state ligt er rustig bij, misschien bedekt met een laagje ijs of sneeuw.

Aan het begin van het jaar kenmerkt het park zich door de rijkelijke bloei van maar liefst 16 soorten stinzenflora. Het park is in 2019 zelfs verkozen tot stinzenflora hotspot van Nederland.
Ga mee op pad met onze excursieleiders van It Fryske Gea en geniet van het verhaal over de cultuur historie van het park en haar eerdere bewoners, de grafheuvel, de state, het park, de vogels en de ontwikkelingen van het park.

Excursies Martenastate It Fryske Gea Kalender 2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief