10 jaar Túnmanswente.

De tiid hâldt gjin skoft!

Het is voor je gevoel nog maar net geleden, maar Túnmanswente bestaat in oktober 2019 echt 10 jaar. Alle reden dus voor een feestje. Dorpsbewoners waren via de Flapút uitgenodigd; relaties, medewerkers, oud-medewerkers, vrijwilligers waren persoonlijk uitgenodigd.
Dat had tot gevolg dat we op 16 oktober een geweldig feest konden houden: meer dan 80 gasten hadden zich aangemeld.
Na een welkomstdrankje een vier-gangendiner bereid door studenten van de opleiding Fastservice en Catering van het Friesland College.
Met ondersteuning van Mark Andringa ( docent) en een aantal collega’s hebben we van het diner genoten. Voor elk wat wils,
ook was rekening gehouden met de vegetariërs. Daarnaast hebben studenten van de Entree Opleiding gezorgd voor de aankleding van de tent en
het restaurant. Wat een feest!
Tijdens het diner werden door ons bestuurslid Amieke de Rapper vlot de lootjes voor het draaiend rad verkocht.
Een keur aan prijzen: producten van onze leveranciers (Brolsma, Nico & Aeltsje, Janna Prosé, Bob de Boer van harte bedankt!).
Ook onze vrijwilligers Dick Rijpstra en Stien Beckers lieten zich niet onbetuigd: Dick had een aantal vogelhuisjes en een prachtige bloembak gemaakt. En natuurlijk is Dick geknipt voor de presentatie van het draaiend rad. Stien is heel creatief met klei, zij heeft twee prachtige handgemaakte stukken beschikbaar gesteld. Meer van haar werk is te koop in Túnmanswente.
Een muziekje mag natuurlijk niet ontbreken: Amieke de Rapper had gezorgd voor een jazz-trio: ‘JazzyYpassion’.

Na afloop werden Beitske Homsma (beheerder/praktijkopleider) en Jan Oosterhaven (penningmeester/boekhouder) nog even speciaal in het zonnetje gezet.
Jammer genoeg kun je maar één keer in de tien jaar een tienjarig jubileum vieren, want een dergelijk feestje smaakt naar meer.
We moeten de komende tijd toch maar even nadenken over een andere aanleiding om alles nog een keer te doen.
Gasten, studenten, vrijwilligers, medewerkers, bestuursleden,
Heel hartelijk dank!

Pieter van der Werff (voorzitter Túnmanswente)

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief